Het is de nachtmerrie voor veel mensen. Een inbraak in je woning. Je woning is dé plek waar je je veilig en thuis voelt. Wanneer iemand indringt in je veilige omgeving kan dit vervelende gevolgen hebben. Je voelt je niet langer thuis en kijkt voortaan bij binnenkomst altijd of er niemand je huis binnengedrongen is. Daarnaast worden er bij een inbraak vaak waardevolle spullen meegenomen. Spullen zijn te vervangen, maar niet als deze een emotionele waarde hebben. Daarom zijn veel huizenbezitters om zoek naar manieren om een inbraak te voorkomen. Inbraak voorkomen? Wij vertellen je hoe!
Camera’s schrikken af
Inbrekers zijn vaak op zoek naar woningen die makkelijk te betreden zijn. Bijvoorbeeld doordat ze zien dat het slaapkamerraam dagelijks open staat of doordat ze zien dat de bewoners op vakantie zijn. Door camera’s aan de gevel te hangen (dus duidelijk in het zicht) schrik je een inbreker af. Geen enkele inbreker vindt het fijn om vastgelegd te worden op camera. Wanneer ze gesnapt worden, zorgen camerabeelden voor extra bewijs (wat voor een langere gevangenisstraf kan zorgen). Hang daarom meerdere camera’s rondom je huis. Camerabeveiliging is dé oplossing tegen inbraak.
Op vakantie? Geen bericht op social media!
Staat je social media op openbaar en post je tijdens je vakantie allerlei leuke kiekjes voor familie en vrienden? Inbrekers kijken graag ook mee op social media. Via Instagram kunnen ze zoeken op tags als ‘#vakantie’ waardoor ze snel zien wie er in het buitenland is. Op dat moment weten ze dat je huis onbewaakt is en dat ze in principe alle tijd hebben om je woning te doorzoeken. Wil je foto’s van je vakantie posten? Zorg er dan altijd voor dat je profiel afgeschermd is en dat je alleen mensen toestaat die je vertrouwt.
Licht laten branden
In de winterperiode is het rond 17.00 uur ‘s middags al donker. Wanneer er geen lichten in huis branden, weten inbrekers al snel dat er niemand thuis is. Daarom raden we je aan meerdere lampen in huis te laten branden. Dit kun je eenvoudig doen met een tijdschakelaar. Tegenwoordig kun je ‘slimme’ lampen ook bedienen via je smartphone. Zo wek je altijd de indruk dat je thuis bent!